Kuzu butunun en güzel şekilde pişirilmesi için aşağıdaki yöntemler önerilir: 1. Fırında Pişirme: Kuzu budunu zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine edip, 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 2 saat pişirin. 2. Sebzeli Pişirme: Marinasyon işleminden sonra butu fırın tepsisine alıp, içine doğranmış soğan, sarımsak, havuç ve bebek patates ekleyin. 3. Fırın Torbasında Pişirme: Kuzu budunu tüm malzemelerle birlikte fırın torbasına koyup, 180-200 derecede etler yumuşayıp kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi, kuzu butunun büyüklüğüne ve türüne göre değişebilir. Etin pişip pişmediğini kontrol etmek için çatal veya bıçakla batırarak iç sıcaklığını kontrol edebilirsiniz.