Etli bamya yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 250 g kuşbaşı et; 250 g bamya; 1 adet kuru soğan; 2 adet domates; 1 yemek kaşığı salça; 5 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 limon suyu; Tuz. Yapılışı: 1. Tencereye sıvı yağ alınarak yemeklik doğranmış kuru soğan ilave edilir. 2. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra kuşbaşı doğranmış etler eklenir ve etler 4-5 dakika rengi dönene kadar kavrulur. 3. Daha sonra biberler ilave edilir, karıştırılarak 1-2 dakika sotelenir. 4. Kabukları soyulup doğranan domates eklenerek tekrar karıştırılır ve 1-2 dakika daha pişirilir. 5. Son olarak domates salçası, pul biber ve karabiber ilave edilerek karıştırılır ve yemeğin üzerine sıcak su eklenerek yemek 4-5 dakika kaynamaya bırakılır. 6. Kaynayan yemeğe limon suyu eklenir. 7. Yazdan hazırlanan dondurulmuş bamyalar çözdürülmeden tencereye alınarak yemeğin tuzu ilave edilir, karıştırılır ve tencerenin kapağı yarım kapatılır. 8. Yemek, kısık ateşte etler ve bamyalar yumuşayana kadar pişirilir. Pişirme esnasında bamya yemeğini çok sık karıştırmamak gerekir, aksi takdirde bamyalar dağılabilir ve salyalanma olabilir.