• Buradasın

    Kuzu etli bambaya hangi baharatlar konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuzu etli barbunya yemeğine aşağıdaki baharatlar eklenebilir:
    • Kekik 25. Kuzu etiyle iyi uyum sağlar 5.
    • Biberiye 2. Yoğun aromasıyla yemeğe derinlik katar 2.
    • Kimyon 2. Sıcak ve topraksı bir tat verir 2.
    • Nane 2. Taze veya kuru olarak kullanılarak ferahlatıcı bir tat eklenir 2.
    • Tuz ve karabiber 23. Temel baharatlardır ve etin lezzetini belirgin hale getirir 2.
    • Sumak 2. Özellikle kebaplarda ve salatalarda kullanılarak ekşi bir tat katar 2.
    • Paprika (tatlı toz biber) 2. Tatlı bir tat ve kırmızı bir renk verir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Etli bamya yemeği nasıl yapılır?

    Etli bamya yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 4-5 diş sarımsak; yarım su bardağı sıvı yağ; 300 gr haşlanmış kuşbaşı kuzu eti; 1,5 çorba kaşığı domates salçası; yeteri kadar sıcak su; 1 su bardağı kadar arpacık soğan; 1 adet kırmızı çarliston biber; 1 adet yeşil çarliston biber; 3 orta boy domates; yarım kg bamya; tuz; karabiber; az limon suyu. Yapılışı: 1. Sarımsakları ince ince doğrayın ve tencerede kızgın yağa atıp karıştırın. 2. Etleri de tencereye ekleyip kavurun. 3. Salçayı ekleyin, iyice karıştırarak yedirin. 4. Sıcak su ekleyerek bir süre daha karıştırın. 5. Ardından arpacık soğanları ekleyin. 6. Biberleri küp küp doğradıktan sonra tencereye ekleyip karıştırın. 7. Domatesleri küp küp doğrayın ve yemeğe ekleyin. 8. Bir süre karıştırdıktan sonra bamyayı tencereye alıp karıştırın. 9. Tuz ekleyerek karıştırmaya devam edin. 10. Karabiber ve limon suyunu ekleyip karıştırın. 11. Yaklaşık 30 dakika piştikten sonra yemeğiniz servise hazır. Afiyet olsun.

    Bamyaya hangi baharatlar konur?

    Bamya yemeğine aşağıdaki baharatlar eklenebilir: Kimyon. Nane. Zerdeçal. Karabiber. Pul biber. Tarhun. Kekik. Sarımsak.

    Kuzu buduna hangi baharatlar yakışır?

    Kuzu buduna yakışan baharatlar şunlardır: Kekik; Biberiye; Karabiber; Pul biber; Kimyon; Yenibahar; Tarçın; Sarımsak. Ayrıca, zeytinyağı, limon suyu ve tereyağı da kuzu etinin lezzetini artıran baharatsız malzemelerdir.