Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli bamya yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 250 g kuşbaşı et 12;
- 250 g bamya 2;
- 1 adet kuru soğan 12;
- 2 adet domates 12;
- 1 yemek kaşığı salça 12;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 24;
- 1 limon suyu 24;
- Tuz 24.
Yapılışı:
- Tencereye sıvı yağ alınarak yemeklik doğranmış kuru soğan ilave edilir 1.
- Soğanlar hafif pembeleştikten sonra kuşbaşı doğranmış etler eklenir ve etler 4-5 dakika rengi dönene kadar kavrulur 1.
- Daha sonra biberler ilave edilir, karıştırılarak 1-2 dakika sotelenir 1.
- Kabukları soyulup doğranan domates eklenerek tekrar karıştırılır ve 1-2 dakika daha pişirilir 1.
- Son olarak domates salçası, pul biber ve karabiber ilave edilerek karıştırılır ve yemeğin üzerine sıcak su eklenerek yemek 4-5 dakika kaynamaya bırakılır 1.
- Kaynayan yemeğe limon suyu eklenir 1.
- Yazdan hazırlanan dondurulmuş bamyalar çözdürülmeden tencereye alınarak yemeğin tuzu ilave edilir, karıştırılır ve tencerenin kapağı yarım kapatılır 1.
- Yemek, kısık ateşte etler ve bamyalar yumuşayana kadar pişirilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: