Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuzu döş haşlama yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 750 gr kuzu incik veya kuzu gerdan 1
- 1 adet kuru soğan (bütün olarak) 1
- 2 adet havuç (iri doğranmış) 1
- 2 adet patates (iri doğranmış) 1
- 1 adet kereviz (isteğe bağlı, iri doğranmış) 1
- 3 diş sarımsak 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1 çay kaşığı kimyon 1
- 1 adet defne yaprağı 1
- 5-6 su bardağı su 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 1
- ½ limon suyu 1
Yapılışı:
- Kuzu etini geniş bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin 1.
- Kaynamaya başladıktan sonra oluşan köpükleri bir kevgirle alarak temizleyin 1.
- Kısık ateşe alarak 30 dakika boyunca kaynamaya bırakın 1.
- Bütün soğanı, doğranmış havuç, patates ve kerevizi tencereye ekleyin 1.
- Sarımsakları da ekleyerek defne yaprağını içine bırakın 1.
- Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın 1.
- Kuzu etinin lokum gibi pişmesi için düşük ısıda 1 saat boyunca pişirin 1.
- Etin kemiğinden kolay ayrıldığını gördüğünüzde pişirme süresi tamamlanmış demektir 1.
- Küçük bir tavada tereyağını eritip içine kırmızı toz biber ekleyin 1.
- Haşlamanın üzerine gezdirerek ekstra lezzet katın 1.
- Limon suyu ekleyerek tadını dengeleyin 1.
- Servis ederken üzerine doğranmış maydanoz serpiştirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: