Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kuşbaşı sote yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 300 gram tavuk göğsü (kuşbaşı) 1
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- 1 adet doğranmış domates 1
- 1 adet soğan 1
- 1 adet yeşil biber 1
- 1 çay kaşığı karabiber 1
- 1/2 adet kırmızı biber 1
- 1 çay kaşığı kuru nane 1
- 1 çay kaşığı pul biber 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
Yapılışı:
- Tavanın içerisine 2 kaşık sıvı yağ ekleyin 1.
- Kuşbaşı doğranmış tavukları ilave edin ve yüksek ateşte soteleyin 1.
- Tavuklar pişerken içerisine önceden doğranmış soğanı ekleyin 1.
- Önceden doğranmış yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyerek karıştırmaya devam edin 1.
- Daha sonra doğranmış domatesleri ekleyerek güzelce karıştırın 1.
- Tavuklar suyunu çekmeye başladığında nane, pul biber, karabiber gibi sevdiğiniz baharatları ekleyin ve özdeşleşene kadar karıştırın 1.
- Tavuklar yeterince piştiğinde tavayı ocaktan alın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: