Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kuşbaşı sote için aşağıdaki tarif kullanılabilir:
Malzemeler:
- 500 gram kuzu kuşbaşı 3;
- 1 küçük boy soğan 3;
- 1 yeşil biber 3;
- 1 domates 3;
- Tuz 3;
- Karabiber 3;
- Kekik 3;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 3.
Yapılışı:
- Tereyağını tencereye koyun ve erimeye başlayınca ince doğranmış soğanı ekleyin 3.
- Soğan pembeleşmeye başlayınca eti ekleyin ve 5 dakika sık sık karıştırarak pişirin 3.
- Doğranmış yeşil biber ve domatesi ekleyin, 1 dakika karıştırın 3.
- Tuz, isteğe göre kekik ve kırmızı biberi ekleyin 3.
- Kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 10 dakika pişirin 3.
Alternatif olarak, dana kuşbaşı sote için şu tarif de değerlendirilebilir:
Malzemeler:
- 400 gram kuşbaşı dana eti 4;
- 2 kapya biber (iri doğranmış) 4;
- 2 yeşil biber (iri doğranmış) 4;
- 1 soğan (iri doğranmış) 4;
- 2 domates (domates salçası da olabilir) 4;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 4;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 4;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 4;
- 2 çay kaşığı tuz 4;
- 1/2 çay kaşığı karabiber 4;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 4;
- 1 tatlı kaşığı kekik 4;
- 1/2 çay kaşığı kimyon 4;
- Kıyılmış maydanoz (üzeri için) 4.
Yapılışı:
- Tavaya önce sıvı yağ ve tereyağını, ardından soğanları ekleyin ve kavurun 4.
- Üzerine kapya ve yeşil biberleri ekleyin, kavurmaya devam edin 4.
- Etleri koyun ve karıştırmaya devam edin 4.
- Üzerine domatesleri ekleyin 4.
- Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biberi ekleyin 4.
- Salçayı ekleyin 4.
- Domatesler suyunu salana kadar yüksek ateşte tutun, ardından kısık ateşte demlenene kadar pişirin 4.
Not: Et sote yaparken
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: