Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuş üzümüyle iki farklı pilav tarifi yapılabilir:
- Kuş Üzümlü Pirinç Pilavı: Bu tarif için gerekli malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinç, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1/2 su bardağı haşlanmış nohut, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 tatlı kaşığı tuz ve 4 su bardağı kaynar sudur 1. Yapılışı: Pirinçleri yıkayıp tereyağında kavurun, ardından kuş üzümü, nohut ve tuzu ekleyip kaynar suyu ilave ederek kısık ateşte pişirin 1.
- Kuş Üzümlü Bulgur Pilavı: Bu tarif için gerekli malzemeler: 45 gr tereyağı, 2 su bardağı ince bulgur, 1 soğan, 200 gr taze kekik, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve sıcak sudur 2. Yapılışı: Tereyağını eritip küp doğranmış soğanı soteleyin, kuş üzümlerini yumuşayana kadar sıcak suda bekletin, ardından sotelenmiş soğana ekleyip 2 dakika kavurun, ince bulgur ve sıcak suyu ilave ederek karıştırın, tuz ve pul biber ekleyerek pişirin, ocaktan almadan kıyılmış kekik yapraklarını ekleyerek harmanlayın ve servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: