Buradasın
Kuş üzümü pilavda nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuş üzümü pilavda kullanmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Ön Hazırlık: Kuş üzümlerini ılık suda 5 dakika bekletin ve süzün 1.
- Pilavın Pişirilmesi: Tencereye tereyağını alın ve eritin 12. Dolmalık fıstıkları ekleyerek altın sarısı bir renk alana kadar kavurun 1.
- Pirinçlerin Kavrulması: Yıkanmış pirinçleri tencereye ekleyin ve orta ateşte pirinçler şeffaflaşana kadar kavurun 12.
- Malzemelerin Eklenmesi: Kuş üzümünü, tuzu, karabiberi ve isteğe bağlı olarak tarçını ekleyip karıştırın 1.
- Suyun Eklenmesi: Üzerine sıcak suyu veya tavuk suyunu ekleyin 12. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Dinlendirme ve Servis: Pilav piştikten sonra altını kapatın ve 10 dakika dinlendirin 1. Servis ederken üzerine kıyılmış taze maydanoz serpebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: