Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru zerdeçal çayı demlemek için gerekli malzemeler:
- 1 tatlı kaşığı kuru zerdeçal 1;
- 2 su bardağı su 13;
- İsteğe bağlı olarak bal veya limon 13;
- İsteğe bağlı olarak zencefil veya karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Bir tencereye 2 su bardağı suyu ekleyin ve kaynatın 13.
- Su kaynadıktan sonra, 1 tatlı kaşığı kuru zerdeçalı ekleyin 1.
- İsteğe bağlı olarak, zencefil veya karabiber ekleyin 1. Bu, zerdeçalın emilimini artırabilir 4.
- Karışımı 10-15 dakika kadar kaynamaya bırakın 1.
- Kaynama süresinin ardından, çayı ocaktan alın ve bir süzgeç yardımıyla süzün 1.
- İsteğe bağlı olarak, tatlandırmak için bal veya limon ekleyin 1.
Tüketim önerisi: Zerdeçal çayını günde 1-2 fincan içebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: