• Buradasın

    Kuru uzum ve erik hosafi kaç dakikada pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kuru üzüm ve erik hoşafı yaklaşık 30 dakika pişer 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kuru erik en güzel nasıl yapılır?

    Kuru erik yapmanın en güzel yolu iki farklı yöntemle mümkündür: 1. Güneşte Kurutma: Tam olgunlaşmamış erikler seçilip yıkanır ve güneşin altında kurutulur. 2. Fırında Kurutma: Erikler yıkanıp ortadan ikiye kesilir ve içlerindeki çekirdekler çıkarılır.

    Kuru erik ve kuru üzümle hangi hoşaf yapılır?

    Kuru erik ve kuru üzümle aşağıdaki hoşaflar yapılabilir: 1. Kuru Kayısı, Kuru Erik ve Üzüm Hoşafı: Hüdai kayısı kabuğu alınır, yıkanır ve tencerede az suyla haşlanır. Üzerine yeniden su ilave edilir, yeterince şeker konulur ve üzüm tanesi, erik kurusu eklenir, kaynatılır ve soğutularak içilir. 2. Kuru Erik Hoşafı: Kurutulmuş erikler yıkanır, bir tencerede haşlanır. Gece dışarıda soğutulup yenildiği gibi, suyu şerbet olarak da içilebilir. 3. Kuru Üzüm Hoşafı: Kuru üzümler bir kaba alınır ve üstlerini geçecek kadar soğuk su ilave edilir. 5 bardak su eklenerek kaynamaya bırakılır, kaynadıktan sonra toz şeker eklenir ve 5 dakika daha pişirilip soğumaya bırakılır, soğuk olarak servis edilir.