Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru meyve kalite analizi, kuru meyvelerin çeşitli kriterlere göre değerlendirilerek kalitesinin belirlenmesi sürecidir 1.
Kuru meyve kalite analizinde dikkate alınan bazı kriterler:
- Görünüm ve renk: Kuru meyve parlak ve doğal bir renge sahip olmalıdır; koyu veya solgun renk tazeliğin kaybolduğunu gösterebilir 1.
- Dokunma ve kıvam: Meyve elastikiyetini korumalı, çok sert veya kırılgan olmamalıdır; yapış yapış veya nemli olması tazeliğin kaybolduğuna işaret edebilir 1.
- Katkı maddeleri ve şeker içeriği: Kaliteli kuru meyveler katkı maddesi içermemeli, sadece meyveden oluşmalıdır 1.
- Mikrobiyolojik kalite: Küf, maya ve patojen bakteri içermemelidir 2.
Ayrıca, NIR (Yakın Kızılötesi) teknolojisi gibi gelişmiş yöntemler de kullanılarak şeker içeriği, asitlik, nem seviyesi ve hastalıkların varlığı gibi iç kalite göstergeleri de analiz edilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: