Buradasın
Kuru Köfte yaparken karbonat atılır mı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karbonat, köftenin daha yumuşak ve kabarık olmasını sağlar 124. Ancak, fazla karbonat kullanımı köftenin tadını bozabilir ve sabunsu bir tat bırakabilir 35. Genellikle 1 kilogram kıyma için yarım çay kaşığı veya en fazla bir çay kaşığı karbonat yeterli olacaktır 35.
Karbonatlı köfte tarifi için aşağıdaki malzemeler kullanılabilir:
- 350 gram köftelik kıyma 24;
- 1 adet küçük boy yumurta 24;
- 1 orta boy soğan 24;
- 2 yemek kaşığı galeta unu 24;
- 1 tutam maydanoz 24;
- 1 çay kaşığı karbonat 24;
- Tuz, karabiber, kimyon 24.
Karbonatlı köfte tarifi için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Derin bir kaba 350 gram kıyma koyun 24.
- Üzerine 1 adet orta boy rendelenmiş soğan ekleyin 24.
- 1 adet küçük boy yumurta kırın 24.
- 2 yemek kaşığı galeta unu, 1 tutam ince ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ekleyin 24.
- Son olarak köfte harcına 1 çay kaşığı karbonat koyun 24.
- Tüm malzemeleri elinizle 10 dakika kadar iyice yoğurun 24.
- Yoğurduktan sonra köfte harcını 15 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın 24.
- Buzdolabından çıkartıp 10 dakika kadar tekrar yoğurun 24.
- Geniş ve hafifçe derin bir tava içine biraz sıvı yağ koyup, orta ateş üzerinde ısıtın 24.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizde oval ya da yuvarlak şekil verin 24.
- Köfteleri kızgın yağ içinde arkalı önlü kızartın 24.
Karbonatlı köfte tarifi, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: