Buradasın
Kuru köftenin dağılmaması için yağda nasıl kızartılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru köftenin yağda kızartılırken dağılmaması için şu adımlar izlenmelidir:
- Kıyma Seçimi: Köftenin dağılmaması için kıymanın %20 yağlı olması tercih edilmelidir 4.
- Yoğurma: Köfte harcı iyice yoğrulmalı, en az 15 dakika boyunca malzemeler birbirine iyice yedirilmelidir 34.
- Bağlayıcı Malzemeler: Harca galeta unu, yumurta ve ekmek içi eklemek, köftenin kıvamını iyileştirir 4.
- Dinlendirme: Hazırlanan köfte harcı, şekil vermeden önce buzdolabında dinlendirilmelidir 35.
- Kızartma: Yağı kızdırıp köfteleri azar azar ekleyerek kızartmak, dağılmalarını önler 2. Ayrıca, köfteleri çevirmek için çatal yerine maşa kullanmak daha uygundur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: