Buradasın
Kuru fasulyenin lokanta usulü nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokanta usulü kuru fasulye pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye 13;
- 1 büyük soğan 12;
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı 1;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 13;
- 2 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 2 adet defne yaprağı 1;
- 1 çay kaşığı toz şeker 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı) 1;
- Tuz 1.
Pişirme aşamaları:
- Kuru fasulyeleri bir gece önceden bol suyla ıslatın 13. Ertesi gün suyu süzün ve yıkayın 1.
- Büyük bir tencereye sıvı yağ veya zeytinyağını ekleyin 1.
- Soğanı soyup yemeklik doğrayın ve yağda pembeleşinceye kadar kavurun 1.
- Domates salçası ve biber salçasını ekleyerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edin 1.
- İçine ıslatılmış kuru fasulyeleri ekleyin ve kavurun 1.
- Yeterince sıcak su ekleyin, su seviyesi fasulyelerin bir parmak üstünde olacak şekilde ayarlayın 1.
- Defne yapraklarını, toz şekeri, karabiberi, kimyonu ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin 1.
- Tuzunu da ayarlayarak karıştırın 1.
- Tencerenin kapağını kapatın ve fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye bırakın 1. Arada bir karıştırarak su seviyesini kontrol edin 1. Eğer su azalmışsa sıcak su ekleyebilirsiniz 1.
- Fasulyeler yumuşayıp suyu kıvam alınca ocağı kapatın ve tencerenin kapağını açık bırakarak bir süre dinlendirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: