Buradasın
Kuru fasulyenin lokanta usulü nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lokanta usulü kuru fasulye pişirmek için gerekli malzemeler:
- 400 gram haşlanmış kuru fasulye 1;
- 1,5 yemek kaşığı un 1;
- 1 büyük soğan 2;
- 2 adet sivri biber 2;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2;
- 3 orta boy domates 2;
- 1 çay kaşığı kimyon 2;
- 2 çay kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı karabiber 2;
- 1 çay kaşığı pul biber 2.
Pişirme aşamaları:
- Soğanı doğrayıp az yağda kavurun 2.
- İnce kıyılmış biberleri ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun 2.
- Domates salçasını katıp birkaç dakika daha kavurun, ardından küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin 2.
- Bir gece önceden ıslattığınız fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ekleyin ve 3-4 dakika kavurun 2.
- Fasulyelerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su koyun, baharatları ekleyin ve güzelce karıştırıp düdüklü tencerede 45 dakika kısık ateşte pişirin 2.
Püf noktaları:
- Fasulyeyi bir gece önceden mutlaka ıslatın 14.
- Tereyağı kullanın ve yağın tamamen eridiğinden emin olun 14.
- Limon sıkarak fasulyenin dağılmasını önleyin 14.
- Pişirme suyu kaynamaya başladığında limon sıkın 1.
- Pişen fasulyeleri güvece aktararak 1 bardak su daha ekleyip 200 derece fırında 45 dakika-1 saat pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: