Buradasın
Kuru fasulye çömlekte nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çömlekte kuru fasulye pişirmek için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye 1;
- 300 gr kuşbaşı et 1;
- 2 soğan 1;
- 2 çorba kaşığı tereyağı 1;
- 1 çorba kaşığı biber salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- 2 kuru acı biber 1;
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber 1;
- Tuz 1.
Pişirme aşamaları:
- Fasulyeyi akşamdan ıslatın 13.
- Sabah ıslama suyunu süzün 1.
- Eti güvece koyun ve kendi saldığı suyu çekene kadar kavurun 1.
- Etin üzerine fasulyeyi, ince doğranmış soğanı, tereyağını, salçaları, tuzu ve biberini ekleyin 1.
- Malzemelerin üç parmak üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin 1.
- Kapağını kapatıp önce harlı ateşte yemeğin kaynamasını bekleyin 1.
- Daha sonra çok kısık ateşte fasulye ve et yumuşayana kadar pişirin 1. Arada suyunu kontrol edin, suyunu çektikçe sıcak su katın 1.
- Vaktiniz varsa, çömleği kapaksız olarak sıcak fırında 15-20 dakika kadar fırınlayın 1.
- Yanında tereyağlı pilav, turşu ve ayranla servis yapın 1.
Bu tarif, nefisyemektarifleri.com sitesinde de yer almaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: