Buradasın
Kuru fasulye çömlekte nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çömlekte kuru fasulye pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı kuru fasulye 12;
- 5 arpacık soğan 12;
- 3 sivri biber (ikiye bölünmüş) 12;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 12;
- Zeytinyağı 12;
- Tuz, karabiber, pul biber 12;
- Yarım çay bardağı süt 12;
- 5 adet küçük çömlek 2.
Yapılışı:
- Ön hazırlık: Fasulyeleri bir gece önceden ılık suda ıslatın 12.
- Haşlama: Ertesi gün fasulyeleri süzgeçten geçirin ve taze suyla tencereye alın, orta ateşte kaynamaya bırakın 12.
- Kavurma: Kaynamaya başladığında üzerindeki köpükleri alın ve 15 dakika haşlayın 12.
- Pişirme: Geniş bir tencerede zeytinyağını kızdırın, salça, baharatlar, doğranmış arpacık soğanlar ve biberleri ekleyip kavurun 12. Kaynar suyu ilave edin ve kaynamasını bekleyin 12.
- Çömleklere alma: Kaynayan karışıma haşlanmış ve süzülmüş fasulyeleri ekleyin, ateşi kısın ve ağzı yarı açık olarak pişirin 12.
- Süt ekleme: Yaklaşık 10 dakika sonra sütü ekleyin 12.
- Çömlekte pişirme: Fasulye tam kıvamını aldığında, çömleklere paylaştırın 12. Bir fırın tepsisinin tabanına 1 su bardağı su ilave edin ve çömlekleri bu tepsiye yerleştirin 12. 180 derece fırında 10 dakika pişirin 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: