Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuru fasulye yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı kuru fasulye 14;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 adet iri boy kuru soğan 1;
- 2 adet orta boy domates 1;
- 3-4 adet tatlı sivri biber 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay bardağı domates rendesi 1;
- 1 adet defne yaprağı 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- tuz 1;
- karabiber 1;
- 5-6 su bardağı su 1.
Yapılışı:
- Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın 14. Sabah ıslama suyunu süzün ve üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su ilave ederek yaklaşık 25 dakika haşlayın 1.
- Soğanı yemeklik doğrayın 1. Biberi halka halka doğrayın 1. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küp küp doğrayın 1.
- Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alıp kızdırın 1. Soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun 1. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin 1.
- Domates salçasını ilave ederek kokusu çıkıncaya kadar kavurun 1. Domatesi ve domates püresini ekleyerek kavurmaya devam edin 1.
- Suyu, defne yaprağını ve 1 diş sarımsağı ekleyerek karıştırın 1. Yarı haşladığınız fasulyeleri ilave edin 1. Kapağı kapalı olarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin 1.
- Tuzunu ve biberini ilave ederek bir taşım daha kaynatın 1. Defne yaprağını çıkararak, sıcak servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: