Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuray'ın kete hamuru için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 5 su bardağı un 1
- 1 tatlı kaşığı kuru maya 1
- 1 tatlı kaşığı şeker 1
- 1 su bardağı ılık süt 1
- 1 yumurta 1
- 7 kaşık tereyağı 1
Yapılışı:
- Tereyağının iki kaşığı ile yarım su bardağı un kavrulur, böylece iç hazırlanır 1.
- Kalan un ve yağa süt, tuz ilave edilir 1. Buna sütün bir miktarı ve şeker ile önceden kabartılmış maya eklenir, hamur yapılır 1.
- Yaklaşık bir saat bekletilen hamur altı parçaya bölünür 1.
- Her bir parçanın ortası açılır ve içine kavrulmuş un konulur, tekrar kapatılır 1.
- Yağlanmış tepsiye ters şekilde konduktan sonra elle yassıltılır, üzeri çatalla delinir 1.
- Bütün bezeler bittikten sonra üzerine yumurta sürülerek fırına verilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: