Buradasın
Kumpirin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Patates seçimi: İri boyutlu, nişasta oranı yüksek patatesler tercih edilmelidir 14.
- Pişirme yöntemi: Patatesleri kabuklarıyla birlikte yıkayıp kuruladıktan sonra fırında pişirmek gerekir 13. Fırını önceden 200°C'ye ısıtıp, patatesleri yağlı kağıt serili tepsiye veya direkt fırın ızgarasına koymak önerilir 1.
- Pişirme süresi: Patateslerin büyüklüğüne göre değişmekle birlikte, ortalama 1,5 - 2 saat pişirmek idealdir 1. Bıçağı batırdığınızda rahatça giriyorsa patatesler hazır demektir 1.
- Ekstra püf noktası: Pişirme öncesi patatesleri çatalla birkaç yerinden delmek, içi daha iyi pişmesini sağlar ve kabukta patlama olmasını önler 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: