Buradasın
Kumpir yaparken patates nasıl haşlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kumpir yapımında patatesleri haşlamak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Patatesleri yıkayın: Patateslerin kabuklarıyla birlikte iyice yıkanması gerekmektedir 4.
- Tencereye yerleştirin: Patatesleri tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin 4.
- Orta ateşte haşlayın: Orta ateşte yaklaşık 30-35 dakika haşlayın 4. Çatalla kontrol ederek yumuşadığını anlayabilirsiniz 4.
- Isıyı düşürün: Patatesler yumuşadıktan sonra ısıyı 190 dereceye düşürün ve 15 dakika daha pişirin 1.
Bu şekilde haşlanan patatesler, kumpir yapımında kullanılmak üzere hazır hale gelecektir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: