Krokan tarifi için gerekli malzemeler: 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı susam; 1 tatlı kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Şekeri tavaya alarak kısık ateşte eritin. 2. Şeker homojen şekilde eridiğinde tereyağını ilave ederek sürekli karıştırın. 3. Ardından susamı ekleyin. 4. Yağlı kağıdın üstüne döküp kaşık yardımıyla düzleştirin. 5. Bıçak yardımıyla kare kare olacak şekilde çizikler atın. 6. 15 dakika sonra tüketmeye hazır olacaktır. Alternatif olarak, fındıklı krokan tarifi: 1. Teflon tavaya 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı fındık koyun. 2. Kısık ateşte bir süre bekletin. 3. Şeker erimeye başlayınca kaşık yardımı ile karıştırarak, iyice akışkan olmasını sağlayın. 4. Şeker tam olarak eridiğinde içerisine 3 damla limon sıkıp, 1-2 dk daha pişirin. 5. Yağlı bir fırın kağıdı (ya da yağlı bir fırın tepsisi) üzerine pişirdiğiniz karışımı döküp, yayın. 6. Bu karışımı 7-8 dk kadar bekletin. 7. Ardından yağlı kağıdın bir kenarından tutup, hafifçe kaldırın. 8. Hazırladığınız fındıklı krokanı bir kaşık yardımı ile tek tek alıp da yağlı kağıdın üstüne koyup, şekil verebilirsiniz. 9. Krokanlar tamamen sertleştiğinde eliniz ile istediğiniz büyüklükte kırıp, servis edebilirsiniz.