Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çardak Kebabı için gerekli malzemeler:
- 2 adet krep 12
- 300 gram küçük doğranmış parça et 1
- 1 büyük kuru soğan 1
- 1 kâse küçük doğranmış mantar 1
- 1 orta boy havuç 1
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1
- Tuz, karabiber 1
- 1 yemek kaşığı salça 1
- 2 diş sarımsak 1
- Kaşar dilimleri ve domates dilimleri 1
Hazırlanışı: Krep malzemeleri ile hamur elde edilir ve krepler pişirilir 12. İç harç hazırlandıktan sonra kreplerin ortasına konur ve zarf veya bohça şeklinde kapatılır 1. Kebabın üzeri kaşar peyniri ve domates dilimleri ile süslenerek 180 derece fırında pişirilir 12.
Bohça Kebabı için gerekli malzemeler:
- 2 adet hazır veya ev yapımı krep 2
- 300 gram kuzu ya da dana kıyma 2
- 1 adet rendelenmiş soğan 2
- 2 diş ezilmiş sarımsak 2
- 1 adet küçük doğranmış yeşil biber 2
- 1 adet rendelenmiş domates 2
- Yarım çay bardağı sıvı yağ 2
- 1 tatlı kaşığı pul biber 2
- 1 tatlı kaşığı karabiber 2
- Biraz maydanoz (süsleme için) 2
Hazırlanışı: Krep hamuru hazırlandıktan sonra krepler pişirilir 2. Kıyma, soğan, sarımsak, baharatlar ve sebzeler bir kapta karıştırılarak kavrulur ve su eklenerek pişirilir 2. Hazırlanan kreplerin ortasına iç harçtan konur ve bohça şeklinde kapatılır 2. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilerek servis edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: