Buradasın
Kremalı ve mantarlı makarna nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı ve mantarlı makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 1/2 paket makarna 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 10 adet orta boy mantar 1;
- 1 paket krema (200 ml) 1;
- 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri 1;
- Tane çekilmiş karabiber 1;
- 2-3 dal taze kekik 1.
Yapılışı:
- Makarnayı 5-7 dakika tuzlu suda haşlayın ve süzün 1.
- Bir tavaya tereyağını eritin 1. İnce ince doğranmış sarımsağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soteleyin 1.
- Mantarların saplarını çıkarıp yıkayın ve ince ince dilimleyin 1. Soğana ilave edip birlikte sotelemeye devam edin 1.
- Mantarlar pişmeye yakın kremayı ekleyin, üzerine tane karabiber çekin ve tuz atmayın 1. Krema çekene kadar kısık ateşte pişirin 1. Taze kekik yapraklarını ekleyin ve ocaktan alın 1.
- Makarnayı tavaya ilave edin ve kremalı mantar sosuyla karıştırın 1. Sıcak olarak servis tabağına alın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: