• Buradasın

    Kremalı mantarlı tavuklu fettucini nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kremalı Mantarlı Tavuklu Fettucini Tarifi:
    Malzemeler:
    • 1 paket fettucini makarna 1
    • 1 tavuk göğüs eti 1
    • 1 paket kültür mantarı 1
    • 1 kırmızı papya biber 1
    • 1 paket krema 1
    • Yarım demet taze fesleğen 1
    • 2 diş sarımsak 1
    • 1 kâse parmesan peynir rendesi 1
    • 1 yemek kaşığı tereyağı 1
    • Tuz 1
    Hazırlanışı:
    1. Mantarları yıkayıp bütün halde ince doğrayın 1.
    2. Tavuk etini küçük kuşbaşı olacak şekilde doğrayın 1.
    3. Sarımsağı soyup ince kıyın 1.
    4. Papya biberin çekirdeklerini çıkarıp şerit şerit doğrayın 1.
    5. Fesleğeni yıkayıp ince kıyın 1.
    6. Tereyağını yakmadan kızdırın 1.
    7. Mantarı ekleyip harlı ateşte kavurun 1.
    8. Mantarlar suyunu çekip kavrulunca sarımsak, tuz ve tavuk göğüs etini ekleyerek tavanın kapağını kapatın 1.
    9. Tavuklar suyunu salıp çekmeye yakınken papya biberi ekleyip biraz daha pişirin 1.
    10. Tavuklar suyunu çektiğinde kremayı ekleyip bir iki kez karıştırın 1.
    11. Fettucine makarnayı paketteki tarife göre haşlayın 1. Süzün 1.
    12. Mantarlı tavuklu harç ve makarna sıcakken hepsini bir tencerede iyice karıştırıp yanında rende parmesan peynirle servis yapın 1.
    Afiyet olsun.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mantar soslu makarna için hangi krema kullanılır?

    Mantar soslu makarna yapımında 400 ml sıvı krema kullanılır.

    Kremalı tavuklu makarna nasıl yapılır?

    Kremalı tavuklu makarna yapmak için gerekli malzemeler: yarım paket makarna; haşlanmış tavuk eti; 1/2 paket krema; tuz. Yapılışı: 1. Yarım paket makarnayı haşlayın, üzerine çok az tuz atmayı unutmayın. 2. Geniş bir tavaya 1/2 paket krema koyup eritin. 3. Üzerine tiftik tiftik edilmiş haşlanmış tavuk etlerini ekleyin ve bir müddet kavurun. 4. Haşlanmış olan makarna suyunu süzüp tencereye alın. 5. Üzerine hazırladığınız kremalı tavuk parçalarını ilave edip güzelce karıştırın. 6. Kremalı tavuklu makarnayı servis tabağına alıp sıcak olarak servis edebilirsiniz. Alternatif bir tarif: 500 gram penne makarna; 2 adet tavuk göğsü (yemeklik doğranmış); 3 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 paket sıvı krema (200 ml); 1,5 çay kaşığı tuz; 1/2 çay kaşığı karabiber. Yapılışı: 1. Bol tuzlu suda makarnaları haşlayın, güzelce süzün. 2. Tavaya yağı ekleyin, tavukları ilave edin ve kızartın. 3. Kızaran tavukların üzerine kremayı ilave edin, karıştırın. 4. Makarnaları ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. 5. Kremalı tavuklu makarna hazır, dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

    Etli mantar sosuna krema konur mu?

    Evet, etli mantar sosuna krema eklenir. Kremalı mantar sosu tarifinde genellikle 200 ml krema kullanılır.

    Kremalı mantarlı tavuk yanına ne gider?

    Kremalı mantarlı tavuk yanına aşağıdaki yemekler ve garnitürler iyi gider: Makarna: Fettuccine veya linguine gibi uzun makarnalar. Pilav: Pirinç pilavı veya bulgur pilavı. Sebzeler: Brokoli, karnabahar, havuç veya kabak gibi sebzeler haşlanarak veya sotelenerek sunulabilir. Salata: Yeşil salata, çoban salata veya mevsim salata gibi hafif ve taze salatalar. Ekmek: Taze ve çıtır bir ekmek, yemeğin yanında sosu sıyırmak için idealdir. Ayrıca, kremalı mantarlı tavuğun yanına bir çorba da ekleyebilirsiniz, örneğin kıymalı lahana çorbası veya sütlü erişte çorbası.

    Kremalı tavuklu makarna mantarsız olur mu?

    Evet, kremalı tavuklu makarna mantarsız olarak yapılabilir.

    Kremali mantarlı tavuk kaç dakikada pişer?

    Kremalı mantarlı tavuğun pişme süresi 30-40 dakika arasında değişmektedir.

    Kremalı mantarlı makarna nasıl yapılır?

    Kremalı mantarlı makarna yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket makarna; 400 gr mantar; 2 paket krema; 2 diş sarımsak; 2 yemek kaşığı tereyağı; Karabiber; Tuz; Fesleğen (isteğe bağlı). Yapılışı: 1. Makarnayı haşlayın. 2. Mantarları dilimleyip tereyağını bir tavaya koyarak eritin. 3. İnce ince dilimlediğiniz sarımsakları tereyağına ilave edip soteleyin. 4. Mantarları tencereye ekleyip pişirmeye başlayın. 5. Daha sonra krema, tuz ve karabiberi ekleyin. 6. Son olarak haşladığınız makarnayı ilave ederek sosla birlikte özleşmesini sağlayarak pişirin. Alternatif bir tarif: Yarım paket makarnayı 5-7 dakika tuzlu suda haşlayın ve süzün. Bir tavaya tere yağını eritin. İnce ince doğranmış sarımsağı ve yemeklik doğranmış soğanı ilave edip soteleyin. Mantarların saplarını çıkarıp yıkayın ve ince ince dilimleyin. Soğana ilave edip birlikte sotelemeye devam edin. Mantarlar pişmeye yakın kremayı ekleyin, üzerine karabiber çekin ve krema çekene kadar kısık ateşte pişirin. Taze kekik yapraklarını ekleyip ocaktan alın. Makarnayı tavaya ilave edip kremalı mantar sosuyla karıştırın. Sıcak olarak servis tabağına alın.