Buradasın
Kremalı mantarlı tavuklu fettucini nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı Mantarlı Tavuklu Fettucini Tarifi:
Malzemeler:
- 1 paket fettucini makarna 1
- 1 tavuk göğüs eti 1
- 1 paket kültür mantarı 1
- 1 kırmızı papya biber 1
- 1 paket krema 1
- Yarım demet taze fesleğen 1
- 2 diş sarımsak 1
- 1 kâse parmesan peynir rendesi 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- Tuz 1
Hazırlanışı:
- Mantarları yıkayıp bütün halde ince doğrayın 1.
- Tavuk etini küçük kuşbaşı olacak şekilde doğrayın 1.
- Sarımsağı soyup ince kıyın 1.
- Papya biberin çekirdeklerini çıkarıp şerit şerit doğrayın 1.
- Fesleğeni yıkayıp ince kıyın 1.
- Tereyağını yakmadan kızdırın 1.
- Mantarı ekleyip harlı ateşte kavurun 1.
- Mantarlar suyunu çekip kavrulunca sarımsak, tuz ve tavuk göğüs etini ekleyerek tavanın kapağını kapatın 1.
- Tavuklar suyunu salıp çekmeye yakınken papya biberi ekleyip biraz daha pişirin 1.
- Tavuklar suyunu çektiğinde kremayı ekleyip bir iki kez karıştırın 1.
- Fettucine makarnayı paketteki tarife göre haşlayın 1. Süzün 1.
- Mantarlı tavuklu harç ve makarna sıcakken hepsini bir tencerede iyice karıştırıp yanında rende parmesan peynirle servis yapın 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: