Buradasın
Kremalı çorbanın kıvamı nasıl ayarlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kremalı çorbanın kıvamını ayarlamak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Unu iyice kavurmak 2. Çorba yaparken unu kavururken gereğinden fazla kavurulmamalıdır; unun hafif pembeleşmesi yeterlidir 1.
- Kıvam artırıcılar kullanmak 5. Mısır nişastası veya un gibi kıvam artırıcılar eklenebilir 5. 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 yemek kaşığı soğuk su ile karıştırılarak macun haline getirilip çorbaya eklenebilir 5. Un kullanılacaksa, 1-2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı soğuk su ile macun kıvamına getirilip çorbaya eklenmelidir 5.
- Sıcak su veya et suyu eklemek 5. Çorba çok koyu olursa sıcak su veya et suyu eklenerek açılabilir 5.
- Dinlendirmek 5. Blenderdan geçirilen çorba birkaç dakika dinlendirilirse, hem kıvamı oturur hem de lezzeti daha yoğun olur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: