Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Koyu ve açık kavrulmuş kahve arasındaki temel farklar şunlardır:
- Kavrulma Süresi ve Sıcaklığı: Açık kavrulmuş kahve, 180-200 °C sıcaklıkta kısa sürede kavrulurken, koyu kavrulmuş kahve 240-250 °C sıcaklıkta daha uzun süre kavrulur 12.
- Kahve Rengi: Açık kavrulmuş kahve açık kahverengi, koyu kavrulmuş kahve ise koyu kahverengidir 13.
- Aroma ve Tat: Açık kavrulmuş kahve, meyvemsi ve çiçeksi aromalara sahipken, koyu kavrulmuş kahve daha acı ve dumanlı bir tada sahiptir 13.
- Kafein Oranı: Açık kavrulmuş kahvede kafein oranı daha yüksek, koyu kavrulmuş kahvede ise daha düşüktür 1.
- Yağ Oranı: Koyu kavrulmuş kahveler, yağ oranı açısından daha zengindir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: