Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Koyu ve açık kavrulmuş kahve arasındaki bazı farklar şunlardır:
- Kavrulma süresi: Açık kavrulmuş kahve 180-200 °C, koyu kavrulmuş kahve ise 240-250 °C sıcaklıkta kavrulur 1.
- Lezzet: Açık kavrulmuş kahve orijinal kahve tadına yakın, meyvemsi ve çiçeksi bir aromaya sahiptir 12. Koyu kavrulmuş kahve ise daha acı, dumanlı ve karamelize bir tada sahiptir 12.
- Kafein oranı: Açık kavrulmuş kahve daha yüksek kafein oranına, koyu kavrulmuş kahve ise daha düşük kafein oranına sahiptir 15.
- Kahve rengi: Açık kavrulmuş kahve açık kahverengi tonlarında, koyu kavrulmuş kahve ise koyu kahverengi veya siyah renktedir 12.
- Asit oranı: Açık kavrulmuş kahve daha yüksek asit oranına, koyu kavrulmuş kahve ise daha düşük asit oranına sahiptir 1.
- Gövde: Koyu kavrulmuş kahve daha ağır ve yoğun bir gövdeye sahipken, açık kavrulmuş kahve daha ince ve hafif bir gövdeye sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: