Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ ve kavrulmuş kahve arasındaki temel farklar şunlardır:
- İşlenme Süreci: Çiğ kahve çekirdekleri, hiçbir ısı işlemi görmeden doğrudan kahve ağaçlarından toplanır ve sadece kabukları ayrıştırılır 2. Kavrulmuş kahve ise bu çekirdeklerin belirli bir sıcaklıkta ve süre boyunca ısıtılmasıyla elde edilir 24.
- Tat ve Aroma: Çiğ kahve çekirdekleri daha hafif ve bazen meyvemsi bir tada sahiptir, doğal ve bitkisel bir aromaya sahiptir 23. Kavrulmuş kahve ise kavurma işlemi sırasında meydana gelen kimyasal değişimler sayesinde çikolata, karamel ve yemiş gibi çeşitli tat notalarına sahip olur 23.
- Kafein Oranı: Kavrulmuş kahvenin kafein oranı, çiğ kahveye göre daha düşüktür çünkü kavurma süresi boyunca kafein bozulmaya uğrar 1.
- Raf Ömrü: Çiğ kahve çekirdekleri, kavrulmuş kahveye göre daha uzun süre saklanabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: