Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açık kahve ve koyu kahve arasındaki bazı farklar şunlardır:
- Kavrulma süresi: Açık kahve 180-200 °C sıcaklıkta kısa süre kavrulurken, koyu kahve 240-250 °C sıcaklıkta daha uzun süre kavrulur 1.
- Kafein oranı: Açık kahve daha yüksek kafein oranına sahipken, koyu kahve daha düşük kafein oranına sahiptir 13.
- Renk: Açık kahve açık kahverengi tonlarında, koyu kahve ise oldukça koyu kahverengidir 1.
- Koku: Açık kahvenin kokusu meyve ve çiçek kokularında, koyu kahvenin kokusu ise dumanlı ve topraksı tonlardadır 1.
- Asit oranı: Açık kahve daha yüksek asit oranına sahipken, koyu kahve daha düşük asit oranına sahiptir 1.
- Gövde: Koyu kahve daha ağır ve yoğun bir gövdeye sahipken, açık kahve daha ince ve hafif bir gövdeye sahiptir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: