Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Açık kahve ve koyu kahve arasındaki farklar şunlardır:
- Kavrulma Süresi ve Derecesi: Açık kahve, 180-200 °C sıcaklıkta kısa sürede kavrulur 13. Koyu kahve ise 240-250 °C sıcaklıkta daha uzun sürede kavrulur 13.
- Kahve Rengi: Açık kahve, açık kahverengi tonlarında olup yağsız bir görüntü sergiler 1. Koyu kahve ise oldukça koyu kahverengidir ve yağlı bir görünüm sunar 1.
- Koku: Koyu kahveler, dumanlı, topraksı ve kesin tonlarda kokuya sahiptir 1. Açık kahvelerin kokusu ise meyve ve çiçek kokularındadır 1.
- Asit Oranı: Açık kahveler, daha yüksek asit oranına sahiptir ve bu nedenle daha serttir 14. Koyu kahveler ise daha az asitli olup yumuşak içim sunar 14.
- Lezzet: Açık kahveler, orijinal kahve tadına yakın, meyvemsi ve çiçeksi bir tada sahiptir 1. Koyu kahveler ise daha acı ve çikolatalı bir tada sahiptir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: