Buradasın
Köriyi macun haline nasıl getirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Köriyi macun haline getirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması 2. Zencefil, sarımsak, soğan veya arpacık soğanı soyulur ve pişirilir 2. Taze ve kuru biberlerin çekirdekleri çıkarılır 2.
- Baharatların öğütülmesi 2. Bütün baharatlar, bir mutfak robotunda veya havan ve havan tokmağı ile öğütülerek pürüzsüz bir toz elde edilir 2.
- Islak malzemelerin eklenmesi 2. Taze kökler veya aromatik sebzeler, öğütülmüş baharatlarla birlikte mutfak robotuna yerleştirilir ve birkaç saniye döndürülerek büyük parçalar parçalanır 2.
- Macun haline getirme 2. Baharatlar ve diğer malzemeler birleştirildikten sonra yüksek hızda birkaç dakika karıştırılır ve kalın bir macun elde edilene kadar işleme devam edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: