Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı macunu yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 su bardağı şeker 25;
- 1,5 su bardağı taze sıkılmış limon suyu 5;
- Yarım çay bardağı su 5;
- Portakal kabuğu ve suyu 5;
- Birkaç damla nane yağı 5;
- Az miktarda tarçın, zencefil, toz karanfil ve kuru hibiskus 5.
Yapılışı:
- Şeker, su ve limon suyu bir tencerede kısık ateşte ısıtılır 5.
- Biraz kıvam alan şekerli suyun içine portakal suyu, rendesi, nane yağı, tarçın eklenir 5.
- Kıvam alan karışım ayrı kaplara dağıtılır 5.
- Kırmızı meyve püresi ve hibiskus ile kırmızı macun, tarçın eklenen karışımla karamel rengi macun hazırlanır 5.
- Gıda boyası kullanarak istenilen renklerde macun hazırlanabilir 5.
- Sarı macun için zencefil eklenerek macun karıştırılır 5.
Macun, ahşap çubuklara sarılarak servis edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: