Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Macun yapımı için iki farklı tarif verilmiştir:
- Kuvvet Macunu Tarifi:
- Malzemeler: 100 gram ceviz içi, 100 gram fındık içi, 100 gram badem içi, 100 gram kuru üzüm, 100 gram kayısı kurusu, 2 yemek kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı zencefil tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın 1.
- Hazırlanışı:
- Tüm malzemeleri uygun ölçülerde hazırlayın ve ince ince doğrayın 1.
- Bir karıştırma kabında doğranmış ceviz, fındık, badem, kuru üzüm ve kayısıyı bir araya getirin 1.
- Üzerine bal, zencefil tozu ve tarçını ekleyin 1.
- Tüm malzemeleri iyice yoğurun, homojen bir kıvama gelmesi önemlidir 1.
- Eğer karışım çok kuru olursa, az miktarda su ekleyebilirsiniz 1.
- Karışımı dilediğiniz şekilde şekil vererek veya bir tepsiye dökerek düzleştirerek istediğiniz formu verin 1.
- Hazırladığınız kuvvet macununu buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin 1.
- Dinlendikten sonra dilimleyerek veya istediğiniz şekilde keserek servis edebilirsiniz 1.
- Osmanlı Macunu Tarifi:
- Malzemeler: 1,5 su bardağı şeker, çeyrek su bardağı limon suyu, çeyrek çay bardağı portakal suyu, çay kaşığının ucuyla zencefil tozu, karanfil tozu, hibiskus tozu, tarçın (baharatlar isteğe bağlıdır) 25.
- Hazırlanışı:
- Orta ateşe yapışmaz derin tavayı koyun, üzerine şekeri ve limon suyunu ekleyin 25.
- Ardından yapmak istediğiniz macunun meyve suyunu, nane yağını ve baharatları ilave edin 25.
- Kaynayana kadar karıştırın 25.
- Kaynayınca 10 dakika kadar orta ateşte tutun ve altını hemen kapatın 25.
- 10 dakika sonra macunu başka bir kabın içerisine alın 2.
- Macun bu aşamada akışkan bir kıvamda olur, oda sıcaklığına geldiğinde sertleşecektir 2.
- Macunları ahşap çubuklara hızlı bir şekilde sarın, üzerine limon sürerek servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: