Kahveyi köpüklü yapmak için şu adımları izlemek gerekir: 1. Kaliteli ekipman kullanmak, tercihen bakır veya çelik cezve seçmek önemlidir. 2. Taze kahve kullanmak, kahvenin bayat olmaması gerekir. 3. Soğuk su kullanmak, musluk suyu yerine içme suyu tercih edilmelidir. 4. Kahve-su oranını doğru ayarlamak, her fincan için 1 tatlı kaşığı veya 2 çay kaşığı kahve kullanmak idealdir. 5. Kısık ateşte pişirmek, kahvenin su ile temas süresini artırmak daha yoğun lezzetli ve köpüklü bir kahve elde etmeyi sağlar. 6. Karıştırmamak, tüm malzemeler konulduktan sonra karıştırmadan pişirmek gerekir. 7. Kaynatmamak, kahve kaynadığında köpüğü söner, bu yüzden ısındıkça köpüren kahveyi kaynamaya yakın ocaktan almak gerekir.