Elban tereyağı ile Konya gevreği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 170 gram tereyağı - 1 çay bardağı sıvı yağ - 1,5 çay bardağı su - 1 tatlı kaşığı maya - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı şeker - Aldığı kadar un - Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı - Susam ve çörek otu Yapılışı: 1. Oda ısısında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, şeker ve tuzu karıştırın. 2. Maya ve suyu ekleyip karıştırın, kontrollü bir şekilde un ekleyerek hamuru yoğurun. 3. Yoğurduğunuz hamuru 5 dakika dinlendirin, ardından bezeler halinde ayırın (20-25 beze çıkacak). 4. Bezeleri beş on dakika bekletip tezgah üzerinde yuvarlayarak şekillendirin ve tepsiye dizin. 5. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam ve çörekotu serpin. 6. 200° fırında kızarıncaya kadar pişirin. 7. Pişen gevrekleri soğuduktan sonra bıçakla 3 kesin ve servis edin.