Elban tereyağı ile Konya gevreği nasıl yapılır sorgusuna yanıt bulunamadı. Ancak, tereyağlı Konya gevreği yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: 1 su bardağı ılık su; yarım su bardağı ılık süt; 1 paket yaş maya; 1 tatlı kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı tuz; 3-4 su bardağı un; çeyrek su bardağı sıvı yağ; yarım su bardağı tereyağı; üzeri için 1 yumurta sarısı; yarım su bardağı susam. Yapılışı: 1. Ilık su ve sütü bir kaba alın, üzerine şeker ve maya ekleyin, karıştırın ve maya aktifleşene kadar yaklaşık 5 dakika bekleyin. 2. Mayalı karışıma tuzu ve sıvı yağı ekleyin. 3. Karışıma azar azar un ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. 4. Hamuru bir kaba alıp üzerini örtün ve yaklaşık 30-40 dakika mayalanmaya bırakın. 5. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, her bir hamur parçasını elinizle yuvarlayıp uzatın. 6. Gevreklerin üzerine, bir fırça ile yumurta sarısı sürün ve üzerine susam serpin. 7. Hazırladığınız gevrekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika, altın rengi olana kadar pişirin. 9. Pişen gevreklerin üzerine eritilmiş tereyağını sürdükten sonra servis edin.