Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elban tereyağı ile Konya gevreği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 170 gram tereyağı 12
- 1 çay bardağı sıvı yağ 12
- 1,5 çay bardağı su 12
- 1 tatlı kaşığı maya 12
- 1 tatlı kaşığı tuz 12
- 1 yemek kaşığı şeker 12
- Aldığı kadar un 12
- Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı 12
- Susam ve çörek otu 12
Yapılışı:
- Oda ısısında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, şeker ve tuzu karıştırın 12.
- Maya ve suyu ekleyip karıştırın, kontrollü bir şekilde un ekleyerek hamuru yoğurun 12.
- Yoğurduğunuz hamuru 5 dakika dinlendirin, ardından bezeler halinde ayırın (20-25 beze çıkacak) 12.
- Bezeleri beş on dakika bekletip tezgah üzerinde yuvarlayarak şekillendirin ve tepsiye dizin 12.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp susam ve çörekotu serpin 12.
- 200° fırında kızarıncaya kadar pişirin 12.
- Pişen gevrekleri soğuduktan sonra bıçakla 3 kesin ve servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: