• Buradasın

    Elban tereyağı Konya gevreği nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm Turkish kitchen with golden-brown Konya gevrek pastries fresh from the oven, glistening with melted butter and sprinkled with sesame seeds, resting on a wooden tray beside bowls of flour, yeast, and eggs.
    Elban tereyağı ile Konya gevreği nasıl yapılır sorgusuna yanıt bulunamadı. Ancak, tereyağlı Konya gevreği yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı ılık su 2;
    • yarım su bardağı ılık süt 2;
    • 1 paket yaş maya 2;
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker 2;
    • 1 tatlı kaşığı tuz 2;
    • 3-4 su bardağı un 2;
    • çeyrek su bardağı sıvı yağ 2;
    • yarım su bardağı tereyağı 2;
    • üzeri için 1 yumurta sarısı 2;
    • yarım su bardağı susam 2.
    Yapılışı:
    1. Ilık su ve sütü bir kaba alın, üzerine şeker ve maya ekleyin, karıştırın ve maya aktifleşene kadar yaklaşık 5 dakika bekleyin 2.
    2. Mayalı karışıma tuzu ve sıvı yağı ekleyin 2.
    3. Karışıma azar azar un ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun 2.
    4. Hamuru bir kaba alıp üzerini örtün ve yaklaşık 30-40 dakika mayalanmaya bırakın 2.
    5. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, her bir hamur parçasını elinizle yuvarlayıp uzatın 2.
    6. Gevreklerin üzerine, bir fırça ile yumurta sarısı sürün ve üzerine susam serpin 2.
    7. Hazırladığınız gevrekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin 2.
    8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika, altın rengi olana kadar pişirin 2.
    9. Pişen gevreklerin üzerine eritilmiş tereyağını sürdükten sonra servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Konya Gevreği hangi tereyağı ile yapılır?

    Konya Gevreği, 170 gram tereyağı kullanılarak yapılır. Tariflerde belirtilen tereyağı, oda sıcaklığında olmalıdır.

    Konya Gevreği neden meşhur?

    Konya gevreğinin neden meşhur olduğuna dair bilgi bulunamadı. Ancak, Konya gevreğinin meşhur olan bazı çeşitleri şunlardır: Yağlı gevrek. Yağsız gevrek. Tandır gevreği. Konya gevreği, ara öğünlerde çayın yanında tüketilir.