Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elban tereyağı ile Konya gevreği nasıl yapılır sorgusuna yanıt bulunamadı. Ancak, tereyağlı Konya gevreği yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 2;
- yarım su bardağı ılık süt 2;
- 1 paket yaş maya 2;
- 1 tatlı kaşığı toz şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 3-4 su bardağı un 2;
- çeyrek su bardağı sıvı yağ 2;
- yarım su bardağı tereyağı 2;
- üzeri için 1 yumurta sarısı 2;
- yarım su bardağı susam 2.
Yapılışı:
- Ilık su ve sütü bir kaba alın, üzerine şeker ve maya ekleyin, karıştırın ve maya aktifleşene kadar yaklaşık 5 dakika bekleyin 2.
- Mayalı karışıma tuzu ve sıvı yağı ekleyin 2.
- Karışıma azar azar un ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun 2.
- Hamuru bir kaba alıp üzerini örtün ve yaklaşık 30-40 dakika mayalanmaya bırakın 2.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, her bir hamur parçasını elinizle yuvarlayıp uzatın 2.
- Gevreklerin üzerine, bir fırça ile yumurta sarısı sürün ve üzerine susam serpin 2.
- Hazırladığınız gevrekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika, altın rengi olana kadar pişirin 2.
- Pişen gevreklerin üzerine eritilmiş tereyağını sürdükten sonra servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: