• Buradasın

    Köfteli çorba için hangi et kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Köfteli çorba için az yağlı dana kıyma kullanılır 125.
    Ayrıca, kısırlık bulgur ve köftelik dana döş kıyma da köfteli çorba yapımında tercih edilen et malzemelerindendir 45.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Etli çorbanın içine hangi baharatlar konur?

    Etli çorbanın içine konulabilecek baharatlar şunlardır: tuz, karabiber, pul biber, kimyon. Ayrıca, çorbanın lezzetini artırmak için defne yaprağı ve sarımsak da kullanılabilir.

    En güzel köfteli çorba nasıl yapılır?

    En güzel köfteli çorba için aşağıdaki tarif değerlendirilebilir: Malzemeler: Köfteler için: 250 gr orta yağlı kıyma; 1 yemek kaşığı ince bulgur; 1 yemek kaşığı pirinç; 1 küçük soğan; 1 yemek kaşığı un; Tuz, karabiber, kimyon. Çorba için: 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı un; 1/4 çay bardağı pirinç; 5-6 su bardağı sıcak su veya et suyu; Tuz, karabiber. Terbiye için: 1 adet yumurta sarısı; Yarım su bardağı yoğurt; 1 yemek kaşığı limon suyu. Yapılışı: 1. Geniş bir kaseye kıymayı alın. 2. Üzerine rendelenmiş soğan, ince bulgur, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber ve kimyon ekleyin. 3. Tüm malzemeleri yoğurarak homojen bir köfte harcı hazırlayın. 4. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 5. Hazırladığınız köfteleri una bulayın, fazla ununu silkeleyin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın. 6. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alıp ısıtın. 7. Unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. 8. Ardından sıcak suyu veya et suyunu ekleyin ve güzelce karıştırın. 9. İçine pirinci ekleyin ve kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 10. Dinlenmiş köfteleri kaynayan çorbaya yavaşça bırakın. 11. Yaklaşık 10-12 dakika boyunca, köfteler tamamen pişene kadar kaynatın. 12. Bir kasede yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu pürüzsüz olana kadar çırpın. 13. Çorbadan bir kepçe alıp terbiyeyi ılıtarak sıcak çorbayla uyumlu hale getirin. 14. Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin. 15. 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin. 16. Üzerine arzuya göre kızdırılmış terey

    Kıyma ile hangi çorbalar yapılır?

    Kıyma ile yapılan bazı çorba çeşitleri: Kıymalı tarhana çorbası. Lebeniye çorbası. Köfteli ve sebzeli çorba. Ekşili ve kıymalı çorba. Kıymalı düğün çorbası (kıymalı yoğurt çorbası). Kıymalı yalancı tarhana çorbası. Kıymalı arpa şehriye çorbası. Terbiyeli şehriye çorbası. Kıymalı tel şehriye çorbası. Erzincan çorbası. Ayrıca, bıt bıt çorbası, süleymaniye çorbası, nohutlu köfteli çorba, hamurlu çorba, wonton çorbası ve sakala çarpan çorbası gibi daha birçok kıymalı çorba tarifi bulunmaktadır.

    Misket köfte çorbasının içine ne konur?

    Misket köfte çorbasının içine şu malzemeler konur: Köftesi için: 400 gr dana kıyma; 1 su bardağı köftelik ince bulgur; 1 soğan; 1 yumurta; 2 diş sarımsak; pul biber, karabiber, maydanoz, tuz. Terbiyesi için: 1,5-2 su bardağı yoğurt; 1 yumurta; 2 yemek kaşığı un; 2 diş sarımsak. Sosu için: 1 çay bardağı sıvı yağ veya tereyağı; 1 tatlı kaşığı nane, pul biber. Ayrıca: 4,5 su bardağı su; 1 su bardağı haşlanmış buğday; 3 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı pul biber; taze nane eklenebilir.