Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Knorr'un Kore usulü yemeği için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kilogram çeşitli tavuk parçaları (uyluk, kanat, but) 1;
- 2 litre su 1;
- ¼ su bardağı kaya tuzu 1;
- 1 su bardağı çok amaçlı un 1;
- ½ su bardağı kamote nişastası 1;
- ½ su bardağı mısır nişastası 1;
- buz gibi soğuk su 1;
- yağ, derin kızartma için 1;
- 2 yemek kaşığı susam 1;
- 2 yemek kaşığı balık sosu 1;
- 2 yemek kaşığı Knorr Sıvı Sezonlama 1;
- 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil 1;
- ½ su bardağı bal 1;
- 2 yemek kaşığı calamansi suyu veya 1-10g paket Knorr Sinigang Mix 1.
Yapılışı:
- Marine Etme: Tavukları su ve tuz karışımında kaynatın, tuz eriyene kadar pişirin 1. Ardından tavukları marine suyuyla birlikte 3-6 saat buzdolabında bekletin 1.
- Kurutma: Tavukları marine suyundan çıkarın ve fazla suyunu süzdürün 1. Çok amaçlı un serpin 1.
- Hamur Hazırlama: Kamote nişastası ve mısır nişastasını karıştırın, buz gibi soğuk suyla macun kıvamına gelene kadar karıştırın 1.
- Kızartma: Yağı ısıtın ve tavukları her iki tarafı da 3-4 dakika kızartın, güzelce kızarana kadar 1. Kızarmış tavukları bir kenara alın ve soğutun 1.
- Glaze Hazırlama: Balık sosu, Knorr sezonlama, rendelenmiş zencefil, bal, calamansi suyu (veya Knorr Sinigang Mix) karışımını bir tencerede kaynatın ve soğumaya bırakın 1.
- Servis: Hazırladığınız glazeyi kızarmış tavuklara dökün ve susam serpin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: