Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kore mutfağında en çok tüketilen yemeklerden bazıları şunlardır:
- Kimchi 123. Bir çeşit lahana turşusu olup, hemen her yemeğin yanında servis edilir 13.
- Bibimbap 125. Yumurta, et, pilav ve sebze ile yapılan bir yemektir 15.
- Tteokbokki 123. Pirinç kekinden yapılan ve acılı bir sosla servis edilen bir yemektir 13.
- Bulgogi 125. Soya sosunda marine edilmiş dana etinden yapılan bir yemektir 15.
- Gimbap (Kimbap) 123. Yosun yapraklarına sarılmış pirinç, sebze ve balık gibi malzemelerle hazırlanan bir çeşit suşidir 13.
- Jajangmyeon 12. Çin eriştesine Kore baharatları, soya sosu, et, tavuk veya balık eklenerek yapılan bir yemektir 12.
- Japchae 124. Şeffaf renkli bir erişte ve sebzelerle hazırlanan, tatlı ve tuzlu bir yemektir 14.
- Kore barbeküsü 15. Masanın ortasına kurulan bir barbeküde etlerin pişirilerek yenmesiyle yapılan bir yemektir 15.
- Dakgalbi 15. Ana malzemesi tavuk olan, tatlı patates, erişte, pirinç, sebze ve baharat eklenerek yapılan bir yemektir 15.
- Samgyetang 34. Bütün tavuğun içine pirinç, ginseng, sarımsak ve hünnap koyularak pişirilen bir tavuk çorbasıdır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: