Knorr Kore Usulü Tavuk Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kilogram çeşitli tavuk parçaları (uyluk, kanat, but) 1
- 2 litre su 1
- ¼ su bardağı kaya tuzu 1
- 1 su bardağı çok amaçlı un 1
- ½ su bardağı kamote nişastası 1
- ½ su bardağı mısır nişastası 4
- Buz gibi soğuk su 1
- Yağ, kızartma için 1
- 2 yemek kaşığı susam 1
- 2 yemek kaşığı balık sosu 1
- 2 yemek kaşığı Knorr Sıvı Sezonlama 1
- 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil 1
- ½ su bardağı bal 1
- 2 yemek kaşığı calamansi suyu veya 1-10g paket Knorr Sinigang Mix 1
Yapılışı:
- Marine Etme: Tavukları brine karışımına ekleyin 1. Su ve tuzu kaynatın, tuz eriyene kadar pişirin 1. Ardından tavukları tuzlu suya daldırın ve 3-6 saat soğutun 1.
- Kurutma: Tavukları soğutma sıvısından çıkarın ve fazla suyu süzdürün 1. Çok amaçlı unu tavuk parçalarının üzerine serpin 1.
- Hamur Hazırlama: Bir kapta kamote nişastası ve mısır nişastasını karıştırın 1. Biraz buz gibi soğuk su ekleyerek macun kıvamına getirin 1.
- Kızartma: Yağı ısıtın ve tavukları her iki tarafta 3-4 dakika kızartın, güzelce kızarana kadar 1. Kızarmış tavukları bir kenara alın ve soğutun 1.
- Glaze Hazırlama: Orta boy bir tencerede balık sosu, Knorr sezonlama, rendelenmiş zencefil, bal, calamansi suyu (veya Knorr Sinigang Mix) karıştırın ve kaynatın 1. Soğumaya bırakın 1.
- Servis: Kızarmış tavukları hazırlanan glaze ile karıştırın ve susam serpin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: