Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızılcık reçelinin kıvamı, yayılmadan soğuk bir tabakta kalabilen bir damla reçel şeklinde olmalıdır 1.
Reçelin kıvamını korumak için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:
- Kaynama süresi: Kızılcıkların formunu korumak için kaynama süresini fazla uzatmamak gerekir, aksi takdirde meyveler dağılabilir 13.
- Limon suyu: Kaynama sürecinin sonunda, genellikle 1 kg kızılcık için yarım limonun suyu eklenerek reçelin kıvam alması ve şekerlenmesini önlemek sağlanır 13.
- Pişirme sıcaklığı: Reçeli kısık ateşte kaynatmak, meyvelerin şeklini korumasına ve şekerin karamelize olmasına yardımcı olur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: