Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kızartma yağı, normal şartlar altında 3-4 kez kullanılabilir 13. Ancak, yağın içinde gıda partikülleri varsa bu sayı 1-2'ye düşer 1.
Yağın tekrar kullanılabilirliği, aşağıdaki faktörlere bağlıdır:
- Yağın türü 3. Ayçiçek yağı gibi düşük sıcaklıkta oksidasyona uğrayan yağlar, yüksek sıcaklıkta daha hızlı bozulurken; fıstık yağı veya kanola yağı gibi yüksek sıcaklığa dayanıklı yağlar daha uzun süre kullanılabilir 3.
- Yağın maruz kaldığı sıcaklık 3. Yüksek sıcaklıkta sürekli olarak kullanılan yağlar daha hızlı yanar ve bozulur 3.
- Yağ temizliği 13. Kızartma işleminden sonra yağ içindeki yemek artıkları düzenli olarak süzülmezse, bu kalıntılar yağı kirletir ve bozulma sürecini hızlandırır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: