Buradasın
Kıymalı kombe hamuru nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı kömbe hamuru yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt 13
- 1 su bardağı su 13
- 1 su bardağı yoğurt 13
- Yarım paket yaş maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya 35
- 1-2 tatlı kaşığı tuz 35
- Yarım tatlı kaşığı şeker 35
- Aldığı kadar un 13
Yapılışı:
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun 13.
- Hamuru ikiye bölün 13.
- Birinci hamuru tepsi büyüklüğünde açın, üzerine sıvı yağ sürün ve hamuru dörde katlayın 35. Beklemek üzere kenara alın 3. Aynı işlemi diğer hamur için de uygulayın 3.
- İç harcı hazırlamak için; tavaya bir miktar sıvı yağ alın, kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun 3. Doğranmış soğan ve biberi ekleyip kavurun, ardından doğranmış domatesi ilave edin 3. Tuz, karabiber ekleyip ocaktan alın ve ılınması için kenara koyun 3.
- Tepsiyi yağlayın ve hamurlardan birini tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin 3. Üzerine kıyma harcını serpin 3. Diğer hamuru da tepsi büyüklüğünde açıp harcın üzerine yerleştirin 3.
- En son üstüne yumurta sarısı sürün ve dilimleyin 3.
- 200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü kızarana kadar pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: