Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı Beşamel Soslu Graten Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1
- 150 gram kıyma 1
- 4 adet büyük boy pırasa (1 kg) 1
- 1 tatlı kaşığı salça 1
- 1 su bardağı su 1
- Tuz, karabiber, arzuya göre acı biber 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2
- 1 yemek kaşığı un 2
- 1 su bardağı süt 2
- 1 çay bardağı kaşar peyniri 1
- Tuz ve çok az karabiber 1
Yapılışı:
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın 1.
- Kıymayı ekleyip ezerek kavurun 1.
- Salçayı ekleyip karıştırın 1.
- 2 cm eninde doğranmış pırasaları ilave edin 1.
- 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın 1.
- Pırasalar yumuşayınca tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın 1.
- Orta boy bir fırın kabına döküp yayın 1.
- Beşamel sosu hazırlayın: Yağı ve unu küçük bir tencereye alıp un kokusu çıkana kadar kavurun 1.
- Sütü ekleyip hızlıca kaynayana kadar karıştırın 1.
- Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın 1.
- Bekletmeden sosu pırasanın üzerine gezdirin 1.
- Son olarak kaşar rendesini serpip 200 derecelik ısıdaki fırına yemeği sürün 1.
- Üzeri kızarınca fırından alıp servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: