Kıyma ile kereviz pişirmek için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 1 adet kereviz; 1 adet orta boy patates; 1 adet havuç; 1 adet soğan; 100 gram kıyma; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 2 yemek kaşığı zeytinyağı. Pişirme aşamaları: 1. Kereviz, havuç ve patatesleri soyup iri küpler halinde doğrayın. 2. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun, kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. 3. Salçayı da ekleyin. 4. İlk olarak havucu ilave edip 5 dakika soteleyin, ardından patatesleri ekleyin. 5. En son kerevizleri de ekleyip kavurun. 6. Suyunu ilave edin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Püf noktaları: Kerevizi doğradıktan sonra limonlu suya koyarak kararmasını önleyebilirsiniz. Pişerken içine 1-2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirirseniz suyunu kaybetmez. Kıymalı kereviz yemeği, soğuk değil sıcak olarak, üzerine ince kıyılmış dereotu serpilerek sunulabilir.