Buradasın
Kışlık domates sosu yaparken nelere dikkat edilmeli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kışlık domates sosu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
- Kavanozların Sterilizasyonu: Kavanoz ve kapaklarının steril hale getirilmesi, sosların bozulmasını önlemek için gereklidir 12. Bunun için sıcak suda kaynatılması önerilir 12.
- Domateslerin Seçimi: Taze ve çürüksüz domatesler kullanılmalıdır 1. Domatesler iyice yıkanmalı ve kabukları soyulmalıdır 12.
- Pişirme Süreci: Domatesler iri parçalar halinde doğranmalı ve orta ateşte pişirilmelidir 12. Ara ara karıştırılarak kıvamının yoğunlaşması sağlanmalıdır 12.
- Ek Malzemeler: Damak zevkine göre tuz, sarımsak, kekik, az miktarda şeker ve sirke eklenebilir 12.
- Kavanoza Aktarma: Sos sıcakken kavanozlara paylaştırılmalı, üzerlerine zeytinyağı eklenmeli ve kapakları sıkıca kapatılıp ters çevrilmelidir 12.
- Muhafaza: Hazırlanan soslar, serin ve kuru bir yerde veya buzdolabında muhafaza edilmelidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: