Buradasın
Domates sosu yapmanın püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Domates sosu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Domates seçimi: Sivri (linda) domatesler ve sulu domatesler (pembe, köy domatesi gibi) tercih edilmelidir 12. Çürük ve ezilmiş domatesler kullanılmamalıdır 12.
- Doğrama: Domatesler kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranabilir veya rendelenebilir 12.
- Lezzetlendiriciler: Soğan, sarımsak ve zeytinyağı kullanılabilir 12. Soğan yağda kavrulup üzerine domatesler ilave edilmelidir 12.
- Şeker ilavesi: 1,5 kilo domates için 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 küp şeker eklenmelidir 12. Şeker, domatesin lezzetini ortaya çıkarır 12.
- Pişirme: Sos suyunu salarken içine tuz eklenmeli ve koyulaştıktan sonra baharatlar çıkarılmalıdır 12.
- Kavanozlama: Sterilize edilmiş kavanozlara konulup üzerine zeytinyağı gezdirilmelidir 12. Serin ve kuru bir yerde veya buzdolabında saklanmalıdır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: