Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kışlık barbunya konservesi yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Barbunyaların kabuklarını çıkarın 1.
- Suyu kaynatın ve barbunyaları suyun içine atın 15.
- Barbunyaları suyun içinde 4 dakika kadar kaynatın, ardından ocağın altını kapatın 15.
- Su dolu tencerenin içinden kepçeyle alınan barbunyaları kavanozun içine yerleştirin 1.
- Barbunyalar kavanozlara doldurulduktan sonra, kavanozun boş kalan kısmını, su ılıdıktan sonra su ile doldurun 1.
- Kapağı sıkıca kapatılan kavanozları ters çevirerek kapağı altta kalacak şekilde, içinde su olan bir tencereye koyun 15.
- Tencerenin içindeki barbunya dolu kavanozu ortalama 1 saat kadar kaynatın 1.
- Bu işlemden sonra kavanozun soğumasını bekleyin 1.
- Soğuyan barbunya konservesi, kullanılacağı zamana kadar serin ve kuru bir yerde saklayın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: