Buradasın
Kırmızı pancar böreği nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı Pancar Yapraklı Börek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 kg kırmızı pancar yaprağı 1
- 3 sap pırasa 1
- 200 gr çökelek 1
- Tuz, karabiber, pul biber 1
- 4 adet yufka 1
- Sos için: 1 şişe maden suyu, 1 yumurta, 1 çay bardağı taze yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ 1
Yapılışı:
- Pırasaları ve pancar yapraklarını temizleyip yıkadıktan sonra doğrayıp tavaya alın ve 1 fincan zeytinyağı ile hafif kavurun, ardından soğumaya bırakın 1.
- Soğuyan karışıma çökelek, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyerek iç harcınızı harmanlayın 1.
- 4 adet yufkayı üst üste gelecek şekilde tezgaha alarak yufkaları 4'e bölün, toplamda 16 adet üçgen yufkanız olacak 1.
- Her üçgen yufkayı hazırladığınız sostan sürdükten sonra sivri ucundan geniş yerine kadar işaret parmağınızla geriye çekip, sağ ve sol yufkaları üst üste getirin 1.
- Uç kısmına iç harcınızdan yerleştirip sigara böreği sarar gibi sararak yağlı kağıt serili tepsiye alın 1.
- Kalan sosu da böreklerin üzerine gezdirdikten sonra çörek otu serpin ve 190 derece ısısındaki fırına verin, üzerleri kızarana kadar pişirin 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: