Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı lahananın çabuk yumuşaması için üzerine bolca limon sıkılması önerilir 4. Ayrıca, lahanayı doğrayıp bol tuz ile derin bir kapta bir gün beklettikten sonra elinizle suyunu sıkıp süzdürerek kavanoza doldurup üzüm sirkesiyle doldurmak da yumuşamasını sağlar 1.
Kırmızı lahanayı daha uzun süre muhafaza etmek için ise şu yöntemler uygulanabilir:
- Buzdolabında saklama: Serin ve kuru bir ortamda, hava geçirmez bir poşet veya kapta saklamak tazeliğini korumaya yardımcı olur 25.
- Turşu yapma: Tuzlu su veya sirke ile turşu yapmak, lahananın uzun süre taze kalmasını sağlar 25.
- Dondurma: Doğranarak veya bütün olarak dondurmak, besin değerlerinin korunması için etkili bir yöntemdir 25.
- Kurutma: Lahanayı ince dilimler halinde kesip kurutmak da saklama yöntemleri arasındadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: