Kırmızı et çeşitleri şunlardır: 1. Antrikot: Dananın sırt kısmından elde edilen, yağlı ve yumuşak bir et türüdür. 2. Bonfile: Büyükbaş hayvanların sırt kısmından çıkarılan, en sevilen kırmızı et çeşitlerinden biridir. 3. Kontrfile: Antrikotun devam kısmında, buta doğru olan kastır, daha yağsızdır. 4. Pirzola: Kuzu, koyun, dana gibi hayvanların omurgasının iki yanındaki bölgeden dilimler halinde çıkartılan kaburgalı et çeşididir. 5. T-bone Steak: Dananın sırt kısmından çıkartılan, T harfine benzeyen ince kemik yüzünden bu ismi alan lezzetli bir et türüdür. 6. Nuar: Büyükbaş hayvanların but bölümünde yer alan, yağsız ve sinirsiz bir et çeşididir. 7. Tranç: Hayvanın but kısmından çıkartılan, kas yapısı yoğun, yağ dokusu az bir et türüdür. 8. Gerdan: Genellikle kıyma yapımında kullanılan, yağsız ve bol lifli bir et parçasıdır.