Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kanatlı ve kırmızı et arasındaki bazı farklar:
- Yağ ve kolesterol içeriği: Kanatlı hayvan eti, kırmızı ete göre daha az yağ ve kolesterol içerir 4.
- Bağ dokusu: Kanatlı hayvan etinde bağ dokusu daha azdır 4.
- Enerji değeri: Kanatlı hayvan etinin enerji değeri daha düşüktür 4.
- Niasin içeriği: Tavuk etinin niasin içeriği daha yüksektir 4.
- Demir içeriği: Tavuk etinin demir içeriği daha azdır 4.
- Renk: Kırmızı et, kas dokudaki miyoglobin nedeniyle daha koyu bir renge sahiptir 35. Kanatlı hayvan etinin rengi, beslenmesine bağlı olarak mavi-beyazdan sarıya kadar değişebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: