Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı et çeşitleri şunlardır:
- Antrikot: Dananın sırt kısmından elde edilen, yağlı ve yumuşak bir et türüdür 12.
- Bonfile: Büyükbaş hayvanların sırt kısmından çıkarılan, en sevilen kırmızı et çeşitlerinden biridir 12.
- Kontrfile: Antrikotun devam kısmında, buta doğru olan kastır, daha yağsızdır 1.
- Pirzola: Kuzu, koyun, dana gibi hayvanların omurgasının iki yanındaki bölgeden dilimler halinde çıkartılan kaburgalı et çeşididir 12.
- T-bone Steak: Dananın sırt kısmından çıkartılan, T harfine benzeyen ince kemik yüzünden bu ismi alan lezzetli bir et türüdür 1.
- Nuar: Büyükbaş hayvanların but bölümünde yer alan, yağsız ve sinirsiz bir et çeşididir 13.
- Tranç: Hayvanın but kısmından çıkartılan, kas yapısı yoğun, yağ dokusu az bir et türüdür 1.
- Gerdan: Genellikle kıyma yapımında kullanılan, yağsız ve bol lifli bir et parçasıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: