Buradasın
Kırkağaç Köftesi'nin özelliği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırkağaç Köftesi'nin özellikleri şunlardır:
- Malzeme: Az yağlı dana veya koyun kıyması, rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, maydanoz, biber ve tuz kullanılır 12.
- Hazırlanışı: Tüm malzemeler karıştırılarak iyice yoğrulur, ardından küçük köfteler yapılıp kızgın yağda kızartılır 12.
- Servis: Köfteler, isteğe bağlı olarak kaynar et suyuna batırılıp çıkartıldıktan sonra üzerine yoğurt dökülerek servis edilir 14.
- Yöresel Lezzet: Manisa'nın Kırkağaç ilçesinden adını alan bu köfte, yörenin meşhur yemeklerinden biridir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: