• Buradasın

    Kırgız kurut yoğurt nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kırgız kurut yoğurt yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 10 kg yağlı süt 3
    • 10 kg yağsız süt 3
    • 1 kase yoğurt mayası 3
    Yapılışı:
    1. 10 kg yağlı süt ile 10 kg yağsız sütü karıştırıp kaynatın ve ılımaya bırakın 3.
    2. Ilıyan sütü mayalayın ve ertesi gün hazır olan yoğurdu bez bir torbaya dökün 3.
    3. Yoğurdun suyu süzülene kadar birkaç gün torbada bekletin 3.
    4. Büyükçe bir kaba alarak biraz tuz ekleyin 3.
    5. Katı kıvama gelmiş olan yoğurdu, ceviz büyüklüğünde şekil vererek tepsilere dizin 3.
    6. Üzerlerini ince bir bezle kapatıp güneşte kurumaya bırakın 3.
    Kurut, kış aylarında suyla eritilerek yoğurt yerine kullanılabilir 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yoğurt mayalama püf noktaları nelerdir?

    Yoğurt mayalama püf noktaları şunlardır: 1. Süt Seçimi: Katkı maddesi içermeyen, günlük taze süt tercih edilmelidir. 2. Maya Miktarı: 3 kg süt için yaklaşık 1 yemek kaşığının dörtte biri kadar yoğurt mayası yeterlidir. 3. Isı Kontrolü: Yoğurt mayalamak için ideal sıcaklık, parmağınızı sütte 10 saniye tutabildiğiniz ılıklıktadır (40-45 derece). 4. Havalandırma: Kaynayan sütü karıştırarak havalandırın ve sütü 10-15 dakika daha düşük ateşte tutun. 5. Mayalama Süresi: Yoğurt, 6-8 saat boyunca sıcak bir ortamda mayalanmalıdır. 6. Saklama Koşulları: Mayalanan yoğurt, buzdolabında soğutulmalı ve en az 2 gün bekletilerek tüketilmelidir. Ayrıca, nohut unu kullanarak yoğurdun kıvamını daha yoğun hale getirebilirsiniz.

    Yoğurt mayalama için hangi yoğurt kullanılır?

    Yoğurt mayalamak için ticari bir yoğurt mayası veya taze yapılmış yoğurt kullanılabilir.

    Yoğurt nasıl yapılır evde?

    Evde yoğurt yapmak için gerekli malzemeler: 1 litre süt (tercihen günlük veya çiğ süt); 1 yemek kaşığı yoğurt (maya olarak kullanmak için). Yapılışı: 1. Sütü hazırlayın. 2. Sütün sıcaklığını ayarlayın. 3. Mayayı hazırlayın. 4. Mayalanma süreci. 5. Yoğurdu dinlendirin. 6. Buzdolabında bekletin.